Klinket til med toppkarakter på fagprøven i dataelektronikk!

Klinket til med toppkarakter på fagprøven i dataelektronikk!

Som godkjent lærlingbedrift er Navy Rørvik en aktiv pådriver for å dekke regionens kompetansebehov innen maritim elektronikk. John Elias Normann fra Bodø valgte nettopp Rørvik og Navy som lærlingplass.  

21-åringen gjennomførte nylig fagprøven innen dataelektronikk. John Elias bestod med glans og fikk toppkarakteren «meget god». Oppgaven, som gikk over tre dager, var å sette sammen og montere en navigasjonspakke for et 15-meters fiskefartøy.

– Det er viktig å være godt forberedt og samtidig kunne forsvare de valgene man tar. Navy Rørvik har vært en super arbeidsplass som har gitt grundig oppfølging gjennom hele løpet. Ledelsen har blant annet gitt meg flere oppgaver som forberedelse til prøven. Gode rutiner er også gull verdt, og en verdifull lærdom jeg har med meg er hvor viktig det er å dokumentere alt som gjøres underveis.

Før John Elias gjorde ytternamdaling av seg, gikk han elektrolinja ved Ole Vig vgs. i Stjørdal, samt dataelektronikk-linja ved Fosen vgs. i Bjugn. I utgangspunktet hadde han ingen planer om å jobbe med båter, men gradvis vokste interessen for marin elektronikk. Da muligheten bød seg for en lærlingplass hos Navy Rørvik, måtte han slå til.

– Ingen arbeidsdag er lik hos Navy Rørvik. Man er mye uti felten og får delta på mange spennende prosjekter til kunder over hele landet. Det er også en framoverlent bransje hvor det skjer masse.

Et raust og inkluderende arbeidsmiljø
Tempoet er høyt og leveransene er mange til Rørvik-bedriften som er en av landets mest erfarne innen navigasjons- og kommunikasjonsutstyr til oppdretts-og fiskefartøy. Samtidig legger Navy Rørvik stor vekt på å skape et godt og inkluderende arbeidsmiljø.

Til tross for at mange er ute på oppdrag til enhver tid, er god dialog og sosialt samhold viktig, blant annet med felles frokost og lunsj hver eneste dag.

– Latteren sitter løst og det er stor takhøyde hos Navy Rørvik. Under måltidene diskuterer vi gjerne utfordringer vi møter på i prosjektene, og det oppleves veldig åpent hvor alle får komme med innspill.

– Vi er opptatt av at alle skal bli hørt og at det skal være raust og inkluderende å jobbe hos Navy Rørvik. Våre dyktige lærlinger tilfører fersk og etterspurt kompetanse i en bransje med høy innovasjonstakt og rask utvikling, sier Lars Halvar Nilsen, daglig leder i Navy AS.

Navy Rørvik gratulerer John Elias med en knallsterk prestasjon under fagprøven og ønsker han velkommen som fast ansatt i bedriften.

John Elias i dyp konsentrasjon under fagprøven.
En godt fornøyd John Elias (t.v) etter fagprøven, her flankert av sensorene.